Przejdź do głównej zawartości

Owocowa przekąska z prażonymi orzechami

Dzisiejsza propozycja doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie do pracy lub jako kolejny posiłek po obiedzie. Stanowi źródło energii oraz zaspokaja potrzebę głodu. Przygotowanie takiej przekąski zajmuje maksymalnie 10 minut. Warto zabrać ją do pracy :)


Składniki:
- 1 gruszka,
- 1 jabłko,
- garść borówek,
- łyżka orzechów (nerkowca/włoskich/laskowych lub połączenie wszystkich wymienionych).

Gruszkę i jabłko myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych oraz kroimy w dużą kostkę. Borówki myjemy. Orzechy wsypujemy na suchą patelnię. Prażymy, co jakiś czas mieszamy. Kiedy będą lekko zarumienione z każdej strony, wysypujemy na deskę i siekamy nożem na mniejsze kawałki. Owoce umieszczamy w misce (lub od razu - w pojemniku z pokrywką), posypujemy orzechami. Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Popularne posty z tego bloga

Ketchup z cukinii. Absolutny numer 1!

Śliwki w occie - przepyszne!