Przejdź do głównej zawartości

Recenzja garnka indukcyjnego Ballarini MasterChef

Wczoraj prezentowałam Wam przepis, dziś podzielę się opinią na temat garnka, w którym danie powstało. Pamiętacie granitową patelnię? Moja opinia nie zmieniła się od momentu zamieszczenia recenzji, dlatego, jak tylko pojawiła się okazja testowania kolejnego produktu Ballarini, nie wahałam się nawet przez chwilę. 



     Jest to garnek z najnowszej linii MASTERCHEF, przeznaczonej do kuchni indukcyjnych (i nie tylko, właściwie można używać go we wszystkich rodzajach kuchni). Cóż można o nim napisać? Właściwie trudno dostrzec w nim wady. W związku z powyższym, wymienię kilka cech charakterystycznych:
- trójwarstwowa powłoka, odporna na zarysowania,
- podwójne, wzmocnione dno,
- brak możliwości przywierania potraw (sprawdzone!),
- bardzo łatwe, przyjemne czyszczenie,
- można myć w zmywarce,
- bezpieczeństwo użytkowania - garnek nie zawiera PFOA, związków niklu, metali ciężkich,
- pomimo wzmocnionego dna oraz grubszej powłoki, garnek nie jest ciężki,
- ciekawy wygląd, wyróżniający się na tle innych garnków.

Garnek indukcyjny Ballarini MasterChef sprawdził się doskonale w mojej kuchni. Przyznam, że nie znalazłam w nim nawet jednej wady. Jest wygodny, świetnie wygląda w kuchni. Potrawy nie przywierają do jego dna, jest przyjemny w czyszczeniu. Idealny pomysł na prezent. Cena może wydawać się wysoka, jednak jest warta jakości... Garnek o średnicy 20 cm można kupić za 189 zł, natomiast 24 cm - 229 zł. Serdecznie polecam!

Komentarze

  1. Bardzo fajny garnek, taka inwestycja na lata :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kupiłam taki mamie w prezencie i jest zadowolona.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Popularne posty z tego bloga

Najlepszy dressing do sałaty

Ketchup z cukinii. Absolutny numer 1!