Przejdź do głównej zawartości

Pomidory zapiekane z parmezanem i bazylią

Doskonałe na przekąskę lub kolację. Błyskawiczne w przygotowaniu. Nic dodać, nic ująć - musicie spróbować! :)

Składniki:
- 2-3 pomidory,
- kilka listków bazylii,
- parmezan,
- przyprawy: sól, papryka ostra, papryka słodka, czosnek.

Pomidory myjemy, kroimy na grubsze plastry. Układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy porwanymi listkami bazylii oraz przyprawami. Na wierzch ścieramy parmezan. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 10-15 minut. Smacznego!

Komentarze

  1. Jaki fajny sposób na podanie pomidorów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybkie, pyszne i aromatyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dietetycznie:) w lecie ma się ochotę na takie dania:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo pomysłowe danie. Uwielbiam połączenie pomidorów z bazylią :) Ależ to musi pięknie pachnieć :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Popularne posty z tego bloga

Ketchup z cukinii. Absolutny numer 1!

Zimowa sałatka z buraków i papryki + nowa metoda pasteryzacji