Przejdź do głównej zawartości

Makaron ze szpinakiem

Idealne danie na piątkowy obiad. Szybkie, łatwe w przygotowaniu. Jeśli macie ochotę na coś wyjątkowego, zachęcam :) A... jeśli wolicie z dodatkiem mięsa, odsyłam TU

Składniki:
- ok. 350 g świeżego szpinaku,
- 1 łyżka masła,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 szklanka rosołu,
- 100 g śmietankowego serka (topionego),
- sól, pieprz,
- makaron.

Szpinak dokładnie myjemy. Wstawiamy makaron - gotujemy al dente. Na łyżce masła podsmażamy pokrojone kostkę cebulę i czosnek (czosnek można przecisnąć przez praskę). Gdy będą lekko rumiane, dodajemy liście szpinaku. Dusimy do momentu odparowania nadmiaru wody. Gdy szpinak stanie się miękki, na patelnię wlewamy rosół. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy serek. Mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy ugotowany makaron (al dente). Mieszamy, chwilę gotujemy. Przyprawiamy do smaku. Smacznego!

Komentarze

  1. Pysznosci i to bez mieska :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne nie tylko na piątek ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smaczne i szybkie danie. Dziś podałam je na obiad. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Popularne posty z tego bloga

Najlepszy dressing do sałaty

Ketchup z cukinii. Absolutny numer 1!