wtorek, 14 kwietnia 2015

Sałatka z kiełkami fasoli mung

Czasami przychodzi moment, że dotychczasowe, dobre, sprawdzone przepisy na sałatki nudzą się. Potrzeba nam wówczas nowych smaków, aby zaspokoić kubki smakowe. Tak było i tym razem. Wszystkie sałatki, które znajdziecie na blogu są wielokrotnie sprawdzane i bardzo przeze mnie lubiane. Trudno określić, którą lubię najbardziej. Na ten moment przejadły mi się wszystkie :). Stąd pomysł na zupełnie nowe smaki. Okazuje się, że kiełki fasoli mung są fantastycznym składnikiem sałatek. Dzisiejsza propozycja jest strzałem w dziesiątkę. Polecam! Przepis znalazłam na stronie.

Składniki:
- kiełki fasoli mung (w słoiku, odsączone),
- 2 ogórki kiszone (starte na tarce),
- 2 jajka na twardo (obrane ze skorupek, pokrojone w kostkę),
- 1 puszka groszku (odsączonego),
- 100 g startego na tarce sera żółtego,
- 1/2 czerwonej papryki (pokrojonej w kostkę),
- majonez, sól, pieprz, curry.

Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy do smaku. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Pyszności!!! mam kiełki,ale ich jeszcze nie wysiałąm w kiełkownicy,za to za poarę dni będą gotowe z lucerny i wtedy chętnie zrobię Twoją sałatkę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. mam podobnie, ileż można jeść to samo...niby wszystko dobre, ale chce się czegoś nowego ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

drukuj