poniedziałek, 3 listopada 2014

Cannelloni z pieczarkami w sosie pomidorowym

Jeśli poszukujecie ciekawego dania na ciepło, mam dla Was świetną propozycję. Wymyśliłyśmy ją razem z Mamą. Danie nie jest trudne ani długie w przygotowaniu, a efekt jest znakomity. Zachęcam do spróbowania!

Składniki:
- surowy makaron cannelloni,
- ok. 500 g pieczarek,
- 1-2 cebule,
- 1 łyżka masła,
- ser mozzarella,
- przyprawy: sól, pieprz,
- sos pomidorowy - z TEGO przepisu.

Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce, umieszczamy w garnku, dusimy do wyparowania wody. Cebulę drobno siekamy, a następnie podsmażamy na maśle. Dodajemy do pieczarek. Wszystko przyprawiamy do smaku. Gdy pieczarki przestygną, dodajemy ser. Mieszamy. Surowy makaron nadziewamy pieczarkami. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem. Na dnie naczynia umieszczamy połowę sosu, układamy makaron. Zalewamy pozostałym sosem. Naczynie przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 40-60 minut, do miękkości makaronu. Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Kiedyś również zrobiłam, tyle że zapieczone pod beszamelem

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale musi być pyszne takie danie! Ahh :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a dopiero co mówiłam do mojego męża, że czas na rurki ....:)

    OdpowiedzUsuń
  4. MMmmm pyszności :) Uwielbiam cannelloni :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

drukuj