poniedziałek, 4 sierpnia 2014

Makaron z mięsem mielonym i warzywami

Tak jak obiecałam w poprzednim wpisie, dziś pomysł na wykorzystanie ewentualnego nadmiaru farszu z pieczonej papryki. Oczywiście można to danie przyrządzić celowo, co bardzo polecam. Wyszło bardzo smacznie i kolorowo. Zachęcam!

Wystarczy mieć:
- farsz z poprzedniego wpisu (czyli: mięso mielone, czerwoną cebulę, kawałek pora, połowę cukinii,
1 pomidor, posiekany koperek, przyprawy),
- makaron świderki (ugotowane al dente),
- starty parmezan.

Farsz lekko podlewamy wodą, chwilę dusimy. Dodajemy makaron ugotowany al dente, mieszamy. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Podajemy, posypujemy startym parmezanem. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Danie 2 w 1 :) bardzo dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sprytnie to wykorzystałaś i jakże smacznie:) Lubię makarony. Z takim dodatkiem podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

drukuj