Przejdź do głównej zawartości

Makaron z mięsem mielonym i warzywami

Tak jak obiecałam w poprzednim wpisie, dziś pomysł na wykorzystanie ewentualnego nadmiaru farszu z pieczonej papryki. Oczywiście można to danie przyrządzić celowo, co bardzo polecam. Wyszło bardzo smacznie i kolorowo. Zachęcam!

Wystarczy mieć:
- farsz z poprzedniego wpisu (czyli: mięso mielone, czerwoną cebulę, kawałek pora, połowę cukinii,
1 pomidor, posiekany koperek, przyprawy),
- makaron świderki (ugotowane al dente),
- starty parmezan.

Farsz lekko podlewamy wodą, chwilę dusimy. Dodajemy makaron ugotowany al dente, mieszamy. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Podajemy, posypujemy startym parmezanem. Smacznego!

Komentarze

  1. Danie 2 w 1 :) bardzo dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sprytnie to wykorzystałaś i jakże smacznie:) Lubię makarony. Z takim dodatkiem podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Popularne posty z tego bloga

Ketchup z cukinii. Absolutny numer 1!

Zimowa sałatka z buraków i papryki + nowa metoda pasteryzacji