środa, 21 maja 2014

Sałatka z selerem naciowym

Kolejna propozycja z dodatkiem selera naciowego. O jego cennych właściwościach możecie przeczytać w poniedziałkowym poście. Tym razem inspirowałam się sałatką, którą miałam okazję degustować podczas jednego z rodzinnych spotkań. Nie mam pojęcia, czy udało mi się odtworzyć listę składników w całości, ale dokładnie o taki smak mi chodziło. Na pewno nie było w niej koperku, który jest efektem mojej intuicji. Zdecydowanie tu pasuje. Zachęcam do spróbowania!

Składniki:
- 3 łodygi selera naciowego,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 1 puszka kukurydzy,
- 100 g szynki konserwowej,
- posiekany koperek,
- majonez, musztarda,
- sól, pieprz - do smaku.

Seler naciowy dokładnie myjemy, kroimy na małe kawałki (kostkę lub cienkie plasterki - w zależności od grubości i wielkości łodygi). Jajka kroimy w większą kostkę, szynkę w mniejszą. Koperek siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, łyżkę musztardy, przyprawiamy do smaku. Podajemy schłodzoną. Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Świetna sałatka. Teraz kiedy już nareszcie zrobiło się ciepło chętniej jemy właśnie takie sałatki. Zapisuję ten przepis i... wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pięknie wygląda:) ja zamiast szybki dodaję do tej sałatki paluszki krabowe:) też wychodzi pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kochana widzę,że szalejesz z selerem:)sałatka zdecydowanie do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie wygląda ta sałatka z selerem, rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jak ja uwielbiam takie sałatki, przepyszna Mariko ! :) pozdrawiam bardzo słonecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

drukuj