Przejdź do głównej zawartości

Pomysł na kolację w 15 minut: aromatyczne parówki z piekarnika

Weekend minął szybko, nawet nie wiem kiedy. Gdy tylko otwierałam okno w mieszkaniu, w powietrzu było czuć unoszący się zapach grillowanych kiełbasek. Przyznam, że zatęskniło nam się za smakiem, który ewidentnie kojarzy się z latem. Kupiliśmy parówki, odpowiednio przyprawiliśmy, włączyliśmy piekarnik z funkcją "grill" i... sami zobaczcie :) 

Składniki:
- opakowanie parówek (oczywiście dobrej jakości :) ),
- przyprawy: bazylia, oregano, chili, curry,
- odrobina oliwy,
- dodatkowo: ketchup, musztarda, chlebek (u nas - ulubiony orkiszowy).

Parówki nacinamy jak kiełbaski, posypujemy obficie przyprawami. Aby przyprawy łatwiej się "przykleiły", można skropić parówki odrobiną oliwy i dokładnie obtaczać w przyprawach. Układamy na kratce w rozgrzanym do 250 stopni piekarniku, pieczemy ok. 10 minut, do brązowej skórki. Podajemy z musztardą, ketchupem, chlebem. Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz :*

Popularne posty z tego bloga

Ketchup z cukinii. Absolutny numer 1!

Zimowa sałatka z buraków i papryki + nowa metoda pasteryzacji